Safran er noe av det beste jeg vet, så heldige meg når jeg fant denne oppskriften (på svensk...)
Saffranskladdkaka
100 g smör
100 g vit choklad
0,5 g saffran
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och smält sedan ned chokladen i bitar. Ha sedan i saffranen.
2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ned vaniljsocker och mjöl. Häll i smör- och chokladblandningen.
100 g smör
100 g vit choklad
0,5 g saffran
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och smält sedan ned chokladen i bitar. Ha sedan i saffranen.
2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ned vaniljsocker och mjöl. Häll i smör- och chokladblandningen.
3. Rör om och häll ned i lätt smörad form med avtagbara kanter. Grädda i ca 10-12 minuter. Sikta över florsocker vid servering.
Kladdkake en en annen favoritt, så dette ble 2 fluer i en smekk!
Den skal så absolutt bakes til 3.e søndagen i advent.
I dag er den store bakedagen.
Endelig har glasset til steikovn kommet så nå er det bare å "peise på".
Ikke mindre enn 8 brød skal produseres.
Kanskje det også blir lussekatter...
Sjekk ut denne bloggen/Vimeo for lussekatt inspirasjon!
Ha en fin mandag!!
Hei! Så koselig med en ny følger :)
SvarSlettJeg baker alltid lussekatter med safran, selv om det er svindyrt å kjøpe på apoteket. I Sverige får man jo disse små posene som de har hos kassadamen/mannen :) Men, det er langt fra Sunnmøre til Sverige for safran.....
Karlskoga du, da har du rotet deg langt fra røttene. Bodde 1,5 år i Karlstad rundt milleniumsskiftet - en underbar stad! Jeg tror jeg er litt sånn "skapsvenske" - altså en wannabe ;)
Kladdkakan tror jeg at jeg må prøve meg på - för det ska' va' gôtt att leva, annars kan det kvitta....eller noe sånn. Fikk aldri riktig klem på skriftlig svensk - kanskje ikke muntlig heller ;)
Ha en fin bakstekveld.
Hilsen Moccamamma :)
wa-wa-wam!!!
SvarSlettSåg helt underbart läckert ut!!!
Jag bara MÅSTE göra de här kladdkakorna!
Nu kan man ju inte köpa saffran i pulver format i NZ, men jag får köpa de där stängerna och försöka "pulverize" själv!
Mmm..... =o)
Mocccamamma: Takk for koselig hilsen! Du har skikkelig svung på skriftlig svensk, ikke noe feil der nei ;o)=
SvarSlettSelv sliter jeg med og , å... Norsken er ikke bare bare. M tenkte jeg skal prøve meg her inne, o garderte meg med å skrive at jeg en svensk, hihihh!!
Karlstad ja, en kjempe by. Liten men STOR på en måte syns jeg.
Tine: Saffran på stång...finns det liksom?!
ja vi får jämföra kakorna eftervart som vi producerar, recencera osv!! ;o)=
Klem!
Anna - om det kan være til hjelp - tenk svensk! Tenk at og er lika med och, et bindeord, og å er som att, infinitivsmerke. Da blir de mer gjenkjennelige, som to ulike ord, framfor å være en lik lyd som kommer ut av munnen (med mindre man sier og med stemt g).
SvarSlettHvis jeg er usikker, pleier jeg å sette setningen i fortid, og se om verbene skifter tid. Eks: Han er glad i å springe.....for setter du setningen i fortid blir det: Han var glad i å springe IKKE han var glad i og sprang.....springe beholder infinitiv og skal ha å. Setningen jeg startet med ville i fortid bli: Før pleide jeg å sette, ikke før pleide jeg og satte. Til alle lærere - håper dette ble riktig :) Prinsippet om å prøve setningen i en annen tid pleier å fungere. Det ble dagens intensivleksjon - bare vel ment. Jeg slet med å finne et svenskopplæringstilbud da jeg bodde i Sverige - helt umulig, og tenker det er samme med å komme svensk til Norge.
Om det kan være noen trøst, det er mange nordmenn som tuller med og/å også. På årets julebord snakket noen om at språkfolket som normerer språket lurer på å ta bort skillet på og/å......
Ha en fin dag!
Moccamamma :)
Tusen takk for inspill, skal ta o skrive det ut o pugge litt på denne ja!!
SvarSlett