Sider

søndag 28. oktober 2012

Julekalender!


I Sverige... Og Norge!
  
 Klikk på bildet for å se mer!

 Tjuvarnas jul, SVT:s julkalender 2011, utspelar sig i slutet av 1800-talet. I centrum står Kurre, en ficktjuv i den ökända tjuvligan Klappsnapparna. En dag står ett övergivet barn med en lapp i näven utanför Kurres kyffe. Det är hans okända dotter Charlie.

Jeg syns det var den beste julekalender jeg sett på denne siden 20 årene!
Hele familien satt som klistret 20 minutter hver ettermiddag for å få med oss hva som skulle skje videre.
Så dere skjønner, vi har STORE forventninger på årets julekalender også!

Klikk på bilde for å se mer!

Den tokiga familjen Olsson flyttar ut på landet för att fira jul. Av misstag hamnar de i ett slott i stället för det hus de egentligen skulle hyra. Det visar sig att det spökar på slottet, men det skrämmer inte de yngre barnen, Lillan och Ivar, som gärna går på skattjakt och letar efter mysterier. Storasystern Melitta är dock mycket rädd för spöken (och även spindlar) och vill flytta hem igen. Snart kommer hon i kontakt med tidningsbudet Måns som bestämmer sig för att fotografera spökena Staffan och Jean. Så småningom utvecklas deras vänskap till en kärlekshistoria. Föräldrarna, Leif och Astrid, tror inte på spöken, och är helt ovetande om vilket mysterium som barnen börjar kasta sig in i. Spökena vill nämligen till en början få bort familjen från slottet, men efter ett tag inser de att hemligheterna som ruvar i slottet till sist bör avslöjas

Årets julekalender på NRK:

KLikk på bildet for å se mer!

JULEKONGEN

 Eiril er bestevenn med hovedpersonen Kevin, som får beskjed om at han og familien ikke kan feire jul hjemme. Det er nemlig sopp i husveggene.

Kevin får det ikke enklere når familien får tilbud om å feire jula hos hans verste fiende; klassekameraten Peder Krohn.
Men når det ser som verst ut, oppdager Kevin en tunnel til en skjult ridderdal, og lurer på om det kan være løsningen på julefeiringen.

Følger du med på julekalenderen hvert år eller?!
Føler du at julestyret begynner å kribble i fingrene dine?
Er du helt DER for å si det sånn?!
Jeg er ikke helt der....til tross for vinterlandskapet utenfor.

Tusen, tusen takk for alle hyggelige ord og omsorg i forrige innlegg!
Ja det var godt å sette sinnet på "papiret"...
Å nei, det er ikke noe som skjedd noe her....just life it self, hormoner,
40 års krise, kanskje!!

Glad jeg har dere der ute c",)

KLEM ANNA

8 kommentarer:

 1. Förra året var första året på ...jag vet inte hur länge som jag såg julkalendern. Vi hade äntligen fått ett internet som var någelunda snabbt så att man kunde titta på SVT utan att bli helt galen av att bara vänta och se det laddas upp och buffra. Mina tjejer var helt uppslukade av den och pratade faktiskt om Klappsnapparna just häromdagen. När jag sa att det kommer något nytt i år så blev de jätteglada så jag hoppas som du att det blir någe bra ocha tt vi kan se det. En del grejer är ju kodade hos Svt.
  Kram Anette :-)

  SvarSlett
 2. It's beginning to look a lot like christmas...men det er bare ute i hagen :) Snø og kuldegrader, rent for tidlig, men like fullt det er vinter på Vestlandet denne helga.

  Jeg har nok tenkt noen juletanker, men jeg venter litt med å slippe løs nisser og hjerter i fri dressur :)

  Når det kommer til julekalender på tv, så var Nissene på låven - første sesong - morsom, og etter det har det vært lite av den sorten.

  I år skal jeg lese "Julemysteriet" av Jostein Gaarder, helt til vi når julekvelden. Jeg prøvde forrige advent, men gikk i ball rundt Luciafesten. I år skal jeg dele mysteriet med 8-åringen, og da blir det vel et visst press på å nå slutten på mysteriet :)

  Så leit at du har følt deg i dårlig form hele høsten. Jeg blir alltid tung til sinns om jeg besøker hjemstedet mitt, eller gamle venner, eller får besøk av gamle venner. Er du også der? Med ferietur til hjemstedet ditt, og søsterbesøk har du blitt rikelig eksponert for gleden av kjent og kjært, og så blir det kanskje litt tomt etterpå? Sånn ganske ubevisst, selv om livet ellers er bra? Gikk lang tid før jeg skjønte hvorfor jeg ble i så dårlig humør etter å ha hatt det så kjekt.

  Ønsker deg en fin høst/vinter videre, at brøytebilen har fått ryddet veien, at fergene igjen går, og at du finner tilbake til god form :)

  Skjenken din ble forresten fin og nymalt!

  Klem :)

  SvarSlett
 3. Nu är det många år sedan jag följde någon adventskalender. Däremot kommer jag ihåg Mysteriet på Greveholm som faktiskt samlade hela familjen varje kväll. Det var härliga tider det!

  Må så gott!
  Katarina

  SvarSlett
 4. Jag håller med dig..tjuvarnas jul var fantastisk..trots att barnen är stora såg jag varje avsnitt..passar både stor som liten!!

  Ha det gott! Kram Sanne

  SvarSlett
 5. Det har blivit dåligt de sista åren att följa julkalendern...Det blir om barnbarnen kommer på besök, eller jag hos dom, annars så...men förra årets var bra. I år har jag noll koll...
  Men du...angående ditt förra inlägg, jag tror att många känner att den här sommaren blev man nästan snuvad på, och man mår därefter...jag som aldrig förr brytt mej om vädret, jag saknar också de där sommardagarna som gjorde att man fyllde på energin. Mungiporna är inte alltid uppåt här heller...stackars mannen här i huset!! Men han tillhör det tålmodiga släktet...
  Ha det så gott vännen!!
  Kram kram

  SvarSlett
 6. Jag älskar julkalendern! Förra året var det fantastiskt bra. Jag gillade också Greveholm och så gilade jag Hotellet...vad sjutton det nu hette. Det var riktigt roligt.

  SvarSlett
 7. Här har det blivit dåligt med julkalendrar de senaste åren, det blir liksom inte av när barnen växer upp, men visst har det funnits många bra genom åren. Och det måste vara något av de program som diskuteras mest, huruvida de är bra eller inte.

  SvarSlett
 8. Har inte sett julkalender på ÅR! De har int sånt här i NZ. De firar ju inte ens advent. =o/
  Får göra min egna kalender och spela upp för mig själv. Eller se den svenska och norksa online. =o)
  Kramar!!

  SvarSlett

Takk for at du setter spor hos meg!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...