Sider

onsdag 30. november 2011

Julegavekalender

I morgen begynner julekalender tiden.
Har du rukket og ordne med den til barnet/barna dine?
Som nybliven mamma for 10 år siden, en godt voksen dame på 32 år - Broderte jeg, av alle ting en kalender til min først fødte.


Så kom nr.2...broderete 1/3, resterende broderte søster!
Nr.3 fikk aldri en brodert kalender. vet ikke helt hvordan jeg tenkte der, jeg ikke en hanarbeids menneske, og broderte ting i all ære, men ikke hos meg.
Så hva nå, hvordan skall ongan få sine julekalendergaver?
Eller
MÅ dem ha kalender?

For det første er jeg bedagelig anlagt
For det andre bor jeg bak vår herres rygg. Ikke bare, bare og få fatt i 24x3 små enkle gaver
For det tredje er jeg litt enig med
professor Willy-Tore Mørch, professor i barn og unges psykiske helse ved UiT Tromsø og
Stein Erik Ulvund, professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo som i dagens VG skriver:

"Flommen av flotte adventsgaver i desember er ikke bra for barna" Men pass opp, jeg tror ikke at alle der ute gir barna gaver for tusentalls kroner i advent tiden.
Men for min egen og mine barns del...er de blitt kravstore, har jeg gjort en dårlig jobb som mor,  Hva om gavene de får ikke er godt nok?

Så et år kjøpte jeg selskaps spill, 4 stk enkle og artige. Dem åpnet et spill hver søndag i advent og så spilte vi vokse sammen med barna, dem spilte selv og med venner. Tror det er det beste i kalender vei hatt i heimen!
(hvis mor får bestemme)  c",)
Så såg barna at det fantes Lego kalender...da var det gjort.
"åh mamma, vær så snill, kan ikke vi få det som kalender iår??"
Bedagelig som jeg er, og litt svak, gikk jeg med på det. Å for en suksess.
Blidere barn får enn lete etter!
Så fra da av ble det Lego kalender  og  i år den første prinsesse kalendern.

Så hva da....ble det helt som jeg egentlig tenkt eller er jeg "kjøpt" av min barn, eller ønsker jeg bare og gi dem det de ønsker, eller...er jeg rett og slett som de fleste andre foreldre?

Fryktelig gla´ i dem c",)
Kos dere sammen med barna og familien dere!

13 kommentarer:

 1. Hoppas att du får en bra dag gumman. Kram Stina

  SvarSlett
 2. Här i huset finns det EN broderad kalender...och den fick stanna kvar här när alla flyttade ut. Tanken var säkert att alla barnen skulle ha varsin...men..ja du vet!!Idén med sällskapsspel var inte dum! Tittade allt på legokalendern till barnbarnen, men sen sade plånboken stopp...
  Ha´en bra dag, här blåser det friska vindar...
  Kram kram

  SvarSlett
 3. Hej! Har aldrig sett en lego kalender förrut! :) Här blir det pakkekalender med små grejer. Och en del gott. Han får bland annat minismå russinpaket för att han ännu är för liten till att tycka att russin är tråkigt! Hehe. :)) Gjorde klar kalendern i går så bilder kommer.

  SvarSlett
 4. her vart det også lego kalender - men den er pakket om og skal nok få henge på ein gammel brodert kalender - trur i ( noen med den tradisjonen da )

  men eg likte den ideen om spilla . så det skal eg gjøre neste år ;)
  koko ...

  nyt dagen
  monikaklemma

  SvarSlett
 5. Det är nog det viktigaste, att du är gla i barna dina, det är nog den mest bestående och fina present dom kan få!
  Agneta kram

  SvarSlett
 6. Har kun 1 brodert kalender her i huset, og den er fra jeg var liten..sier seg selv at jeg ikke kan henge opp 72 gaver på den, så gavene blir lagt i en sinkbalje , så får de finne tallenen selv ;) Prøvde å yte om de ferdige kalenderene , en ble avslått...så jeg må ta meg selv i nakken å bli ferdig med alle pakkene...i morgen starter jo showet :)
  Klem Tove

  SvarSlett
 7. Det er ikke så lett det her med julekalendere nei, men jeg tror det er viktig med litt fornuft samtidig som det vel ikke finnes noe bedre enn å glede sine små!
  Tror man bare må gjøre det som føles rett for seg selv der og da, og så blir det helt sikkert bra! :)
  Ha en finfin adventstid!
  Klem fra Carina

  SvarSlett
 8. Jeg må si det at jeg er sjeleglad at mine barn vokste opp da var det veldig enkelt med kalendere, man kjøpte en sjokoladekalender til hver på butikken og ferdig arbeid. Tror det er mange foreldre (les mødre) nå som føler et voldsomt press nå for at kalenderen(e) skal bli ferdige. Ikke minst man skal finne på 24 ting til hvert barn og de skal helst juble hver dag for det de får også. Man kan jo få prestasjonsangst av mindre. Men vi er jo som du sier glade i barna våre og vil jo de skal få det andre får, men er det ikke viktigere for barna å ha en mor som ikke er stresset? Man er liksom ikke mindre glad i barna sine om man ikke løper rundt som gale for å finne 24 små ting som skal pakkes inn.

  En Legokalender er innkjøpt her, den er en del av bursdagsgaven til min yngste sønn som fyller 29 i morgen. Blir de noen gang for gamle til adventskalendere?

  Haha det ble en lang kommentar.

  Klem fra Kari

  SvarSlett
 9. En legokalender är väl smidigt och bra, även om de kostar lite så slipper du fundera ut 24 små klappar att slå in (till varje barn). Praktiskt! Och om du samtidigt kan glädja dem, så är det väl tipp topp!!? Min tonåring nöjer sig med en enkel choklad kalender, billigt och enkelt :D Ha en fin dag! kram Helena

  SvarSlett
 10. Hehe.. Meget bra innlegg :)
  Var selv 27 da første kom og gjorde som du, broderte. Gikk greit da nr. 2 også kom, men jeg tror det hadde vært samme problemet her om nr. 3 skulle meldt sin ankomst :)

  Alt er på plass i huset, men ikke på kalenderene ennå. Jenta kom plutselig hjem for de hadde fått permisjon på skolen. Ser at det blir nattarbeid i natt :)

  Merket faktisk for noen år siden at det "ikke var godt nok" det som var i pakkene. Fant ut at det var på tide å fjerne illusjonen om at innholdet var fra nissen. Etter det har det vært smil, glede og takknemlighet for selv de små gaver :)

  Klem og kos deg i adventen :)

  SvarSlett
 11. Men ååååh, jag har inte fixat nån kalender! När jag såg dem i affären hade han bestämt sig för godisstopp, men gav upp en vecka senare och nu sitter jag på (eller kanske i) pottan!
  Tack för påminnelsen!
  Cecilia

  SvarSlett
 12. Veldig bra innelgg! :-)

  Enig i at det kan bli for mye med disse pakke-kalenderne, samtidig er jeg veldig svak for å pakke inn noe som ungene kan åpne hver dag... Uansett hvordan man gjør det, er det nok lurt å være bevisst slik at vi ikke får utakknemlige unger, og å legge lista slik at vi ikke tar oss vann over hodet. ;-)

  Riktig god adventstid- og takk for gaven! Den kom frem i dag! :-)

  -Hanne Tove-

  SvarSlett
 13. Lego kalender låter ju supert!
  Jag ska försöka få tag i små grejer från NZ oxå, men kanske du gör nåt av en "världskalender" nästa år istället? Eller nåt... =o) Ska se om jag hittar nåt i Afrika oxå, både Rwanda och Uganda som barnen kan ha på kalendern. Eller kanske det blir en kalender för de vuxna nästa år? =o)
  När nu barnen är så glada i lego, så passar ju en sån kalender ypperligt!!
  Önskar er en fortsatt underbar vecka!
  KRAM!!

  SvarSlett

Takk for at du setter spor hos meg!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...