Helgen er over...men ikke smaken i munnen fra disse små lekker biskene jeg bakte igår
GULDBAKELSER 10 stk
PAIDEIG:
3 dl mel
100g smør
1 1/2 ss vann
Knø sammen mel og smør, ha så i vann å arbeid hurtig sammen deigen.
Del deigen i 10 emner, trykk dem ut i aluminiums former eller muffins former.
La dem hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
FYLL:
100 g mandelmasse
75 g smør
1 dl mel
2 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
Riv mandelmassen grovt.
Smelt smør i en kaserolle, rør ned mandelmassen, mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver.
Fordel røren i formene.
SAUS:
2 1/2 dl rømme, eller kesam med vaniljesmak
1 egg
250 g multebær
Varm opp kesella/rømme og egg i en kaserolle.
(hvis du bruker rømme kan du med fordel tilsette 1-2 ss vaniljesukker i rømmen)
Tilsett 250 g multebær (la dem rinne av hvis de har vært frossen)
Fordel sausen i formene.
Sett formene på en steike plate og steik mitt i ovn på 175 grader i ca 35 min.
Server med litt pisket krem!!
NYYYDELIG ;o)=
Smelt smør i en kaserolle, rør ned mandelmassen, mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver.
Fordel røren i formene.
SAUS:
2 1/2 dl rømme, eller kesam med vaniljesmak
1 egg
250 g multebær
Varm opp kesella/rømme og egg i en kaserolle.
(hvis du bruker rømme kan du med fordel tilsette 1-2 ss vaniljesukker i rømmen)
Tilsett 250 g multebær (la dem rinne av hvis de har vært frossen)
Fordel sausen i formene.
Sett formene på en steike plate og steik mitt i ovn på 175 grader i ca 35 min.
Server med litt pisket krem!!
NYYYDELIG ;o)=